Chemia i Biznes

W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Mogą Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej "Polityce prywatności Cookies"

Rozumiem i zgadzam się

Konfiguracja makiety

Bezpieczeństwo mikrobiologiczne produktów kosmetycznych. Metody testowania środków dezynfekcyjnych

  • Termin24 listopada 2011
  • MiejsceWarszawa

I część 1. Dobra Praktyka Higieniczna 2. Higiena pracowników 3. Higiena pomieszczeń 4. Higiena produkcji 5. Dobór środków dezynfekcyjnych - metody ich testowania 6. Opracowanie programu Higieny 7. Monitoring środowiska - metody monitorowania 8. Chemizm konserwantów a procesy technologiczne 9. Błędy popełniane w trakcie dodawania środków konserwujących 10 Praktyczna interpretacja wyników testów obciążeniowych II część 1. Czystość mikrobiologiczna - konserwant - bezpieczeństwo preparatu 2. Rozwiązania ograniczające zawartość środków konserwujących 3. „Wspomagacze” konserwantów - preservative booster 4. Konserwanty kosmetyków naturalnych 5. Preservative free czyli kosmetyk bez konserwantów, alternatywne środki zabezpieczające czystość mikrobiologiczną Koszt szkolenia: * 866 PLN za udział jednej osoby +23% VAT, * 10 % zniżki zapewniamy: - firmom, które delegowały pracowników na poprzednie szkolenia organizowane przez Bio Tech Consulting Sp. z o.o., - przy zgłoszeniu uczestnictwa drugiej lub większej ilości osób z firmy, - rabaty nie ulegają sumowaniu. Kontakt: Bio-Tech Consulting Sp. z o.o. Joanna Rodziewicz-Nyk www.biotechconsulting.pl 90-229 Łódź, ul. Kamińskiego 23 Tel. (42) 299-60-84

I część
1. Dobra Praktyka Higieniczna
2. Higiena pracowników
3. Higiena pomieszczeń
4. Higiena produkcji
5. Dobór środków dezynfekcyjnych - metody ich testowania
6. Opracowanie programu Higieny
7. Monitoring środowiska - metody monitorowania
8. Chemizm konserwantów a procesy technologiczne
9. Błędy popełniane w trakcie dodawania środków konserwujących
10 Praktyczna interpretacja wyników testów obciążeniowych

II część
1. Czystość mikrobiologiczna - konserwant - bezpieczeństwo preparatu
2. Rozwiązania ograniczające zawartość środków konserwujących
3. „Wspomagacze” konserwantów - preservative booster
4. Konserwanty kosmetyków naturalnych
5. Preservative free czyli kosmetyk bez konserwantów, alternatywne środki zabezpieczające czystość mikrobiologiczną

Koszt szkolenia:
* 866 PLN za udział jednej osoby +23% VAT,
* 10 % zniżki zapewniamy:
- firmom, które delegowały pracowników na poprzednie szkolenia organizowane przez Bio Tech Consulting Sp. z o.o.,
- przy zgłoszeniu uczestnictwa drugiej lub większej ilości osób z firmy,
- rabaty nie ulegają sumowaniu.

Kontakt:
Bio-Tech Consulting Sp. z o.o.
Joanna Rodziewicz-Nyk
www.biotechconsulting.pl
90-229 Łódź, ul. Kamińskiego 23
Tel. (42) 299-60-84

Podoba Ci się ten artykuł? Udostępnij!

Oddaj swój głos  

Ten artykuł nie został jeszcze oceniony.

Dodaj komentarz

Redakcja Portalu Chemia i Biznes zastrzega sobie prawo usuwania komentarzy obraźliwych dla innych osób, zawierających słowa wulgarne lub nie odnoszących się merytorycznie do tematu. Twój komentarz wyświetli się zaraz po tym, jak zostanie zatwierdzony przez moderatora. Dziękujemy i zapraszamy do dyskusji!


WięcejNajnowsze

Więcej aktualności





WięcejNajpopularniejsze

Więcej aktualności (192)



WięcejPolecane

Więcej aktualności (97)





WięcejSonda

Czy ceny energii mają wpływ na działalność Twojej firmy?

Zobacz wyniki

WięcejW obiektywie