Nowości - Chemia rolnicza - Ze świata

Rola i znaczenie stabilizatorów żywności

Według Agencji MarketsandMarkets, globalny rynek stabilizatorów do żywności notuje wzrost na poziomie 4% rocznie. W 2018 r. wart jest 2,3 mld dolarów, a w 2023 r. ma to być już 2,8 mld dolarów.

Czytaj »

Rola i znaczenie nawozów dolistnych

Istnieje szereg powodów, dla których rolnicy sięgają po nawozy dolistne.

Czytaj »

DuPont Nutrition & Health: nowe kultury bakterii

DuPont Nutrition & Health stworzył nowe kultury bakterii. To odpowiedź na potrzeby produkcyjne i jakościowe dla przemysłowych wytwórców sera.

Czytaj »

Nowe kultury bakterii od DuPont Nutrition & Health

Firma DuPont Nutrition & Health wprowadziła na rynek product o nazwie Danisco VEGE Cultures. To gama kultur bakterii dla alternatyw jogurtów i napojów roślinnych.

Czytaj »

Kalendarium

więcej