Nowości - Chemia rolnicza

Rola i znaczenie stabilizatorów żywności

Według Agencji MarketsandMarkets, globalny rynek stabilizatorów do żywności notuje wzrost na poziomie 4% rocznie. W 2018 r. wart jest 2,3 mld dolarów, a w 2023 r. ma to być już 2,8 mld dolarów.

Czytaj »

Grupa Azoty ZAK opracowuje nowe formuły nawozowe

Grupa Azoty ZAK realizuje projekt polegający na stworzeniu nowych formuł nawozowych o spowolnionym uwalnianiu, zawierających dodatkowo biologicznie ważne mikroelementy.

Czytaj »

Rola i znaczenie nawozów dolistnych

Istnieje szereg powodów, dla których rolnicy sięgają po nawozy dolistne.

Czytaj »

DuPont Nutrition & Health: nowe kultury bakterii

DuPont Nutrition & Health stworzył nowe kultury bakterii. To odpowiedź na potrzeby produkcyjne i jakościowe dla przemysłowych wytwórców sera.

Czytaj »

Kalendarium

więcej